HET BEDRIJF

Voor de oprichting van de Jongh Schilderwerken gaan we terug naar het jaar 1890 waarin de drie gebroeders de Jongh samen een schildersbedrijf oprichtte. Nu, ruim 125 jaar later, is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip binnen de schildersbranche. De kennis van klassieke schildertechnieken binnen het bedrijf is ontstaan in 1979. Na verdieping in de techniek en een vakmatige ontwikkeling mag de Jongh Schilderwerken zich absolute specialist binnen het vakgebied noemen. Onze ruim 125 jaar historie heeft ons een van onschatbare waarde aan kennis, ervaring en specialisatie opgeleverd. Dit gecombineerd met de liefde voor het ambacht maakt ons verplicht om deze kennis en ervaring binnen het bedrijf te koesteren, uit te voeren, over te dragen en verder uit te bouwen.

BEDRIJFSFILOSOFIE

Het vak tot in detail beheersen en topprestaties leveren op het gebied van klassieke schilderwerken en restauratietechnieken is de doelstelling die we onszelf hebben opgelegd.

Om deze uitdagende doelstelling na te blijven streven is opleiding, kennis en ervaring van groot belang. Starten doen we echter altijd met liefde voor het ambacht, daar ligt de basis waar we verder op ontwikkelen. Leerlingen genieten een goede opleiding via het SPOS, Schilder^SCOOL en Svantis aangevuld met vakliteratuur zoals Lambertus Simis die voor onze vaklieden als leidraad geldt.

Daarna begint de ervaring die met onze ruim 125 jaar historie een groot goed is voor onze leerlingen. Niet voor niets mag meer dan de helft van onze vaklieden de titel ‘meester-schilder’ dragen.

Van een bedrijf met liefde voor het vak, ambacht, kennis en ervaring mag u het beste verwachten. Zij presteren op hoog niveau en dragen uit waar de Jongh Schilderwerken voor staat: kwaliteit tot in detail.