Paleis Kneuterdijk staat er weer stralend bij na het restauratieschilderwerk door Schildersbedrijf De Jongh b.v.

In het voormalig Paleis Kneuterdijk zetelt sinds 1983 de Raad van State. Dit door Keizer Karel V in 1531 opgericht overheidsorgaan behoort tot een van de oudste nog bestaande regeringsorganen ter wereld.

Deze keer willen we ook eens stil staan bij een andere discipline aangaande restauratie namelijk het onderhoud aan de buitenzijde van monumenten waarvan bovenstaand object een mooi voorbeeld is. Dit is een vak apart omdat we hier te maken hebben met een beschermd gevelaanzicht waar qua detail vaak niets aan gewijzigd mag worden. Deze factor kan van invloed zijn op de onderhoudscyclus. We kunnen samen met u, als opdrachtgever, een compleet plan van aanpak maken. Desgewenst met een onderhoudsplan zodat uw kostbare bezit, ook in de toekomst, beschermd blijft in combinatie met het niet onbelangrijke aspect: esthetica. In het kader van duurzaamheid zijn er ook allerlei mogelijkheden om bijvoorbeeld isolerend glas aan te brengen zoals we ook hebben mogen toepassen in het Stadhuis van Maastricht. Een ander item is brandveiligheid. Met onze zusteronderneming BCA kunnen we u met raad en daad bijstaan voor advies en realisatie van brandwerende voorzieningen.

Het moge duidelijk zijn dat overige technieken zoals vergulden, belettering, marmerimitaties, reinigingstechnieken e.d. bij ons een vooraanstaande positie innemen tijdens onze dagelijkse werkzaamheden. We zijn hiervoor gecertificeerd volgens de richtlijnen van de ERM.

Mocht u meer willen weten over wat we voor u kunnen betekenen dan zien we u graag op 14, 15 en/of 16 mei op onze stand 07.A056 op de monumentenbeurs in ’s-Hertogenbosch.

Om een toegangskaart te verkrijgen kunt u zich aanmelden via:

https://www.databadge.net/reno2019/reg/?link=3dbe5a723a95b4845fb2&lan=NL